fbpx
61 23 90 00
Velg en side

Om Vågåis

Vågå er ei bygd med stolte tradisjoner innenfor landbruk og matkultur. Med sin beliggenhet ved foten av Jotunheimen, finnes det stor variasjon både i kulturlandskap og natur. Vi nordmenn tar gjerne både naturen og gode meieriprodukter for gitt, uten å tenke på den unike kvaliteten vi har å by på.

En av Vågås godt bevarte hemmeligheter, er den vesle iskremfabrikken, hvor vi lager kvalitetsprodukter med utsøkte råvarer. Selv om vi holder til i en norsk fjellbygd og lar oss inspirere av det lokale, tar vi gjerne turen gjennom skog og dalfører og ut i den store verden for å finne ingrediensene som er nødvendig får å lage de beste smakene.

Med oss på laget har vi konditormester Pierre Xavier Chinniah, som med sin bakgrunn har unik kjennskap til ulike matkulturer. Pierre utdannet seg til kjemiker i sitt hjemland Canada før han flyttet til Frankrike, hvor han jobbet som konditorsjef på en rekke Michelinstjerne restauranter. Han tok også det norske konditorlandslaget til konditori VM i 2007. Pierre er ansvarlig for utvikling og kvaliteten på våre produkter.

Vi har latt oss inspirere av ulike is-tradisjoner og trender, og har derfor delt våre produkter inn i fem ulike kategorier.

Gourmet

Dette er iskremen der det ikke er spart på noe. Utgangspunktet er selvfølgelig førsteklasses melk og fløte fra Gudbrandsdalen, og smakstilsetningene er nøye utvalgt. I vår gourmet-serie brukes kun naturlige råvarer med rene smaker og uten fargetilsetninger. Noen av oppskriftene inneholder egg, andre ikke. Fettinnhold varier også ut fra hva vi mener gir den beste opplevelsen av hver enkelt smak. Serien inneholder klassiske smaker som ekte vanilje med egg, sjokolade fra Valrhona, kaffe kaldbrygget i melk eller ekte pistasj fra Bronte på Sicilia. I tillegg får du mer uvanlige smaker som f.eks. iskrem smakssatt med brunost fra Heidal Ysteri. Serien vil hele tiden være i utvikling, og inspireres både av det lokale og det mer eksotiske.

Gourmet-serien egner seg utmerket til bruk i ulike desserter, men er selvfølgelig også helt uimotestålig servert på enkleste vis.

Premium

Premium-serien er også iskrem av meget høy kvalitet, men ingen av smakene inneholder egg. Fettinnholdet ligger på 11-12% og du finner alt fra bestselgere som vanilje og sjokolade til mer spesielle varianter som f.eks. lakris, lime og habanero.

Gelato

Den italienske gelatoen kjennetegnes av mindre fett enn i premium iskrem. Den er som regel også søtere. Kombnasjonen av mindre fett og mer sødme, gjør at smakene kommer tydelig frem og gir en is som oppleves frisk og full av smak på varme sommerdager. I våre gelatoer bruker vi smaker fra de beste produsentene i Italia, men fersk melk og fløte kommer selvfølgelig fra Gudbrandsdalen. Dermed får du det beste fra to verdener, gelato som vi tør påstå er bedre enn det det meste du får servert i Italia, hvor det ofte brukes tørrmelk i stedet for ferske meierivarer i produksjonen.

Sorbet

Hvis man virkelig skal få fram frukt- og bærsmaken, er det best å bare droppe meieriproduktene fullstendig. Våre sorbeter er deilig forfriskende med høyt innhold av frukt og bær og helt uten allergener.

Vegan

Flere og flere søker produkter som er frie for ingredienser av animalsk opprinnelse. Når det gjelder is, ønsker mange likevel den deilig, kremete konsistensen de er vant med fra tradisjonell iskrem. Dermed har vi satt oss som mål å lage den beste vegan-isen, hvor fraværet av fløte og melk ikke går på bekostning av smak og konsistens.

Brand Foods AS

Brand Foods AS er selskapet bak Vågåis og ble stiftet i 2017. I 2018 startet vi produksjon i Vågå, og står i dag bak merkevarene Vågåis, Evas Datter og Flåklypa-is. De to sistnevnte finner du i utvalgte Meny butikker.